Madrid

Alfredo Pérez Rubalcaba, l'ascens del més ben valorat

L'actual ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ocupa aquesta cartera des de l'11 d'abril del 2006, és el membre del govern espanyol més ben valorat. La remodelació de Zapatero no el fa deixar el ministeri, sinó que suma càrrecs assumint la vicepresidència primera que fins ara ostentava María Teresa Fernández de la Vega.

Actualitzat
Amb aquest ascens, el ministre que ha mantingut el pols ferm davant d'ETA, que com a parlamentari va pilotar la negociació de l'Estatut i que és dels poquíssims supervivents de l'etapa de Felipe González, sembla predestinat a fer d'escut del president si les circumstàncies així ho demanen.

Rubalcaba ha estat una peça clau en l'actual govern Zapatero i ha encapçalat els darrers èxits policials en la lluita antiterrorista contra ETA fins al darrer comunicat en què la banda terrorista s'ha mostrat disposada a analitzar un alto el foc permanent i verificable. A més, en les eleccions generals del 2004 que van fer president Zapatero, Rubalcaba va ser el responsable de l'estratègia electoral del PSOE i se'l considera el cervell de l'estratègia del PSOE després dels atemptats de l'11-M.

Prèviament Rubalcaba ja havia ocupat els ministeris d'Educació i Ciència, de Presidència i havia exercit de portaveu de l'executiu en governs socialistes anteriors.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut