Madrid

La venda d'habitatges creix un 38% a l'agost a Catalunya i ja són 8 mesos consecutius d'increments

La venda de vivendes a l'estat espanyol ha tornat a créixer. A l'agost l'increment va ser del 29,6%, molt per sobre del creixement del juliol, juny i maig. Amb aquest, ja són 8 mesos consecutius d'increments. Després de dos anys amb caigudes interanuals, el primer creixement va ser al gener, amb un 2,1%, i no ha parat fins a l'agost. Segons l'Institut d'Estadística, a l'agost es van vendre 43.817 habitatges. Un 53,2% van ser vivendes noves i un 46,8% immobles de segona mà.

Actualitzat
A Catalunya, la venda de pisos ha crescut un 38% al mes d'agost respecte a fa un any i s'han venut 5.500 habitatges, 1.500 més que a l'agost del 2009. Per tant, la compravenda de pisos encadena el vuitè mes consecutiu a l'alça des del punt de vista interanual.

Es dóna la circumstància que aquest any és l'últim en què tothom que compri un pis es podrà beneficiar de desgravacions fiscals. La deducció desapareixerà per qui tingui una renda superior als 24.000 euros anuals. Sigui com sigui, aquests 5.500 pisos venuts a l'agost representen poc més de la meitat dels que es van vendre el mateix mes del 2008, ja en plena crisi.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut