Madrid

La Generalitat demanarà el traspàs de les polítiques de foment de l'ocupació

Catalunya també podrà gestionar les bonificacions empresarials per les polítiques de foment de l'ocupació. Són les competències que el govern espanyol i el PNB han acordat transferir al País Basc, i que ara també s'ampliaran a més territoris. En concret, totes aquelles comunitats que hagin reformat els seus Estatuts i hi hagin incorporat aquesta competència podran obtenir-la en les mateixes condicions que ho ha fet Euskadi.

Actualitzat
El govern espanyol ha obert la porta a cedir les competències de foment de l'ocupació. Després d'acordar amb el PNB el traspàs d'aquestes polítiques al País Basc, l'executiu ha assegurat que també les transferirà a totes aquelles autonomies que hagir reformat els seus Estatuts per assumir-les. Catalunya no ho deixarà escapar.

En declaracions a Catalunya Ràdio, la consellera de Treball, Mar Serna, ha assegurat que Catalunya demanarà que es "territorialitzin" les polítiques de foment de l'ocupació i ha explicat que aquest era un dels punts pendents més importants en aquesta matèria.

Serna ha subratllat que Catalunya ha aconseguit la majoria de traspassos i s'ha felicitat que, en aquesta ocasió, el País Basc hagi obert el camí.
Anar al contingut