Els Mossos han detingut 4 persones amb 7.000 quilos de coure acabats de robar (Foto: ACN)
Els Mossos han detingut 4 persones amb 7.000 quilos de coure acabats de robar (Foto: ACN)
Barcelona

Els Mossos han detingut prop de 750 lladres de fil de coure en el que portem d'any

Els agents dels Mossos d'Esquadra han intensificat el dispositiu per combatre els lladres de coure. Els robatoris han anat en augment al llarg de l'any, però els nous controls a les carreteres i a les plantes de reciclatge han permès reduir-ne els robatoris en un 25% en l'últim mes. En el que va d'any els Mossos han detingut un total de 742 persones, de les quals només 28 han acabat a la presó.

Actualitzat
Els robatoris de fil de coure han anat en augment al llarg d'aquest any. La policia de la Generalitat ha fet un total de 742 detencions des del mes de gener, 28 de les quals han acabat a la presó. Però els lladres de fil de coure no donen treva a la policia.

Malgrat que des de fa un mes s'ha intensificat el dispositiu dels Mossos d'Esquadra amb controls a les carreteres i a les plantes de reciclatge per evitar la venda del material robat, aquest cap de setmana uns desconeguts van robar 900 metres de cable de coure de la catenària de l'AVE a Girona. Tot i això, els Mossos d'Esquadra han explicat aquest dimecres que els furts han disminuït un 25% des de fa un mes, quan els robatoris es produïen amb més intensitat i freqüència. Consideren que la situació ha millorat, i que s'està tornant al moment més calmat de principis d'any.

L'altre gran repte, però, és localitzar els compradors d'aquesta mercaderia robada. És per això que també s'inspeccionen empreses de reciclatge ambiental. La majoria de vegades, però, no es localitza la partida robada, tan sols una simple infracció mediambiental.
Anar al contingut