Vitòria

El govern basc endureix la llei antitabac i prohibirà fumar fins i tot al cotxe si hi ha menors

A Euskadi els fumadors ho tindran molt més difícil per continuar amb el seu hàbit. El govern basc endurirà la normativa contra el tabac i prohibirà fumar en tots els espais públics tancats i en les zones a l'aire lliure destinades a menors d'edat. Justament, l'objectiu de la llei és protegir la salut dels infants i la dels treballadors del sector de l'hostaleria.

Actualitzat
Per això, bars, restaurants, hotels o els indrets on hi hagi menors seran espais lliures de fum. Fins i tot no es podrà fumar dins dels cotxes si hi viatgen criatures. Tampoc es podrà fumar als patis interiors o a les terrasses dels centres sanitaris i escoles, ni als llocs de treball, tant públics com privats.

El projecte de la llei antitabac que ahir va aprovar el govern basc va més enllà de la futura llei estatal antitabac, que actualment s'està tramitant al Congrés i que preveu la prohibició de fumar als espais públics tancats.

Ara el projecte de llei serà enviat al Parlament Basc per al seu debat i la normativa podria entrar en vigor a finals d'any o a principis del 2011, segons els terminis estimats pel govern basc.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut