Barcelona

El primer dilluns de setembre tots els transports públics recuperen la normalitat

Amb l'inici del curs escolar i la tornada de les vacances de la majoria de la població, els transports públics de la ciutat de Barcelona i rodalia tornen a la màxima activitat. També es donen per acabats els treballs que interrompien els serveis de tren a l'estació de Sagrera-Meridiana. D'altra banda, s'estrena un nou servei de tren semidirecte que uneix Barcelona i Puigcerdà i en redueix el temps de viatge 43 minuts.

Actualitzat
Els trens de rodalia tornaran a circular entre les estacions de Sant Andreu Arenal i Arc de Triomf. I les línies R3 (Hospitalet-Puigcerdà, via Vic), R4 (Sant Vicenç de Calders-Manresa, via Vilafranca del Penedès) i R7 (Hospitalet-Martorell, via Cerdanyola Universitat) recuperen el recorregut habitual una setmana abans del que estava previst. Les obres que afectaven aquests trens són les de l'estació de la Sagrera des del 28 de març, i els treballs han permès connectar les línies R3, R4 i R7 amb el metro L1 i L5 i les recentment inaugurades, L9 i L10. Tant a la línia R4 com a l'R2-sud es notarà un increment del nombre de places als trens actuals, un 15% més.

El servei d'autobusos, que veu el servei reduït considerablement durant els períodes no lectius, i el nombre de combois baixa a partir del mes de juny, amb només la meitat del servei habitual durant el mes d'agost. De cara a la nova temporada de tardor, hi haurà uns 900 autobusos circulant simultàniament entre les 106 línies.

I pel que fa al servei de metro, que durant l'estiu redueix també el servei, torna a tenir 135 combois circulant al mateix temps amb una freqüència de 3 minuts, segons explica TMB. Per millorar el servei, s'ha ampliat el nombre de trens, 9 més a les noves línies L9 i L10 i un més a la prolongació de l'L5 a la Vall d'Hebron. Durant l'estiu el metro de Barcelona ha crescut 14 quilòmetres amb 15 estacions noves.

Dilluns també s'estrena un tren semidirecte que redueix 43 minuts el trajecte entre Barcelona i Puigcerdà, amb parada a Vic i a Ripoll, on també s'hi notarà la reducció de temps de viatge en 20 minuts.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut