Manila

El segrest d'un autobús a Manila acaba amb vuit turistes i el segrestador morts

Després de dotze hores de segrest, la policia filipina ha assaltat l'autobús retingut per un exinspector de policia amb setze ostatges. Les autoritats han aconseguit reduir el segrestador, que ha mort en l'assalt, i alliberar els ostatges. Segons les autoritats filipines, almenys vuit dels turistes retinguts han mort com a conseqüència del tiroteig entre la policia i el segrestador. L'expolicia volia que el readmetessin al cos. La policia de filipines ha admès errors en la manera de gestionar el segrest i la Xina ha demanat explicacions.

Actualitzat
Almenys vuit dels turistes de Hong Kong que anaven a l'autobús filipí segrestat per un expolicia han mort com a conseqüència del tiroteig que hi ha hagut entre les forces de seguretat i el segrestador, que també ha mort en el moment de l'assalt dels cossos de seguretat.

El segrestador ha pres el control del vehicle, armat amb un fusell d'assalt M-16, cap a les nou del matí, hora local. Dins l'autobús, ple de passatgers, hi havia 25 turistes de Hong Kong, entre els quals, diversos nens. La policia ha identificat el presumpte segrestador com Rolando Mendoza, un antic inspector amb el grau de capità que va ser apartat del cos el 2008 després d'haver estat acusat de robatori, extorsió i tràfic de drogues.

L'expolicia demanava que se'l readmetés al cos i es retiressin els càrrecs de què se l'acusava. El captor ha deixat sortir nou dels ostatges, tres homes, tres dones i tres menors, en un primer moment. Però com que no es complien les seves demandes, ha matat dos dels retinguts.

Després de gairebé 12 hores de segrest, i les dues morts, la policia filipina ha assaltat el vehicle amb l'objectiu de salvar la resta dels retinguts. En el tiroteig han mort el segrestador i almenys vuit persones.

Crítiques a la resolució del segrest

Després de les crítiques rebudes per la manera de gestionar el segrest, la policia filipina ha admès errors i el president del país, per la seva part, ha ordenat obrir una investigació. Des de la Xina, d'on eren la majoria dels turistes que viatjaven a l'autobús, s'han demanat explicacions a les autoritats filipines perquè consideren que hi va haver equivocacions en l'actuació policial.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut