Barcelona

CiU titlla de "desastrosa" i "nefasta" l'experiència d'ERC al govern

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que la federació nacionalista prefereix governar en solitari si guanya les eleccions catalanes previstes per la tardor. Pujol ha carregat amb duresa contra ERC i la seva actuació en els dos tripartits que ha titllat de "desastrosa" i "nefasta". El secretari general dels republicans, Joan Ridao, considera "legítim que Convergència digui que vol governar sola. Si descarta de totes totes un acord amb ERC, vol dir -ha afegit Ridao- que CiU aspira un cop més a llançar-se en braços del PP".

Actualitzat
El convergent Oriol Pujol ha llançat un missatge de cautela respecte als bons resultats electorals per a CiU que pronostiquen moltes enquestes. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el portaveu parlamentari de CiU s'ha mostrat confiat, però, que puguin guanyar els comicis i que ho puguin fer amb prou comoditat com per governar en solitari. Catalunya, ha dit Pujol, "no està per a aliances estranyes ni invents com el tripartit".

Oriol Pujol ha carregat amb duresa contra ERC i la seva acció política en els dos darrers governs tripartits, presidits per Pasqual Maragall i José Montilla. El portaveu parlamentari de CiU ha descrit com a "desastrosa" i "nefasta" l'experiència d'ERC al govern i dubta que es mereixi formar part del govern de Catalunya en un nou mandat.

En l'entrevista, Oriol Pujol també ha fet una crida als votants socialistes desencantats perquè se sumin al projecte de la federació nacionalista. Ho ha fet després que el conseller Antoni Castells, un dels integrants d'aquest sector dels socialistes catalans, va anunciar que no repetirà a les llistes del PSC després de denunciar les excessives hipoteques que al seu parer tenen els socialistes catalans respecte al PSOE.


VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut