Barcelona

Ferrovial pagava a Fèlix Millet per aconseguir l'adjudicació d'obres públiques

L'empresa Ferrovial pagava a Fèlix Millet per aconseguir que li adjudiquessin obres públiques, segons es desprèn de l'informe de l'Agència Tributària al qual ha tingut accés TV3. Els pèrits de l'Agència han lliurat el document al jutjat que investiga el "cas Palau". L'informe conclou que s'utilitzava el Palau de la Música per canalitzar aquests pagaments, que representaven un 4% del valor de l'execució de l'obra. Convergència Democràtica ha manifestat a TV3 que l'informe de l'Agència Tributària demostra que no hi ha hagut finançament irregular del partit. El president de CiU, Artur Mas, ho podrà argumentar aquest dimecres en l'entrevista que li faran al programa "Els matins", de TV3.

Actualitzat
Els pèrits fan constar a l'informe que Millet no feia només de mediador d'aquests diners, sinó que per una banda instava Carles Torrent, administrador de la Fundació Ramon Trias Fargas, vinculada a Convergència Democràtica, a adjudicar contractes, i instava també Ferrovial a abonar els pagaments compromesos. En un primer moment, els diners s'entregaven en efectiu; a partir del 2005, a més, van optar per fer factures falses.

L'informe de l'Agència Tributària respon més interrogants. Per exemple, posa cognoms i càrrec a "Daniel", la persona que hauria rebut diners provinents de Ferrovial i altres empreses a través del Palau de la Música. Aquest nom apareixia en documents trobats al Palau. Pels pèrits és Daniel Osàcar, responsable de finances de la Fundació Trias Fargas, ara CatDem, que quan va anar a declarar a la comissió d'investigació que es va crear al Parlament va afirmar que ell no tenia res a veure amb aquests pagaments.

En la mateixa comissió d'investigació, l'exdirectiu de Ferrovial Pedro Buenaventura va negar haver finançat irregularment CDC a través del Palau, tot i que va admetre que la constructora demanava ajuda a Millet per obtenir obra pública.

Informacions periodístiques han vinculat Ferrovial amb el pagament de comissions per aconseguir licitacions de la línia 9 del metro de Barcelona i de la Ciutat de la Justícia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut