Barcelona

Escridassades entre taurins i antitaurins a La Monumental en la primera corrida després de la prohibició

El primer diumenge de toros després de l'aprovació de la prohibició del Parlament ha estat marcat per les escridassades entre els partidaris dels toros i els antitaurins. S'ha augmentat la seguretat de la zona, on una brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra s'ha desplaçat "com a prevenció" i s'ha notat una gran presència dels mitjans de comunicació.

Actualitzat
La tensió era palpable fora de la plaça de toros La Monumental, a Barcelona -l'única que queda en funcionament i que continuarà oferint corrides fins a la prohibició-, on s'han trobat una cinquantena de persones, taurins i antitaurins.

El portaveu de la Plataforma en Defensa de la Festa, Luis Corrales, ha dit a EFE que considerava una "provocació que vinguin a manifestar-se quan ja han aconseguit el que volien" i ha reconegut que han "perdut aquesta batalla, però la guerra continua" i continuaran lluitant pel restabliment de "la festa". L'organitzador de les concentracions antitaurines des de fa sis anys, Lluís Villacorta, conegut per anar amb el cos pintat de vermell, li ha respost que hi aniran "fins que deixin de torturar animals". Els enfrontaments només han estat verbals i no han passat de les escridassades. A les pancartes dels antitaurins s'hi llegia "Els toros donem les gràcies a Catalunya, però seguim patint. Espanya, ajudeu-nos!", i un aficionat, Víctor Muñoz, els ha replicat: "A veure si us atreviu a venir a les Terres de l'Ebre".

Manifest abans de la corrida

La plaça comptava amb la meitat de l'aforament i s'hi respirava un ambient de tristesa i indignació. Quan ha sonat l'himne de Catalunya els aficionats s'han posat drets i han cridat "llibertat, llibertat" i pels altaveus s'ha llegit un manifest dels "professionals de la tauromàquia" en què expressaven "el rebuig a la decisió del Parlament i demanem que cessi la manipulació política de la festa".

Molts aficionats anaven vestits de negre per simbolitzar "la mort del toreig" i contrastaven amb els turistes que també han anat a la plaça a veure els toros. Un jove danès ha reconegut a EFE que estava d'acord amb la prohibició, però ell havia decidit anar a la plaça perquè "és la primera vegada que vinc a Espanya i si prohibeixen els toros potser no tindré gaires oportunitats més de veure'ls"

A Mallorca també hi ha hagut manifestació, davant de la plaça de toros d'Inca. Unes dues-centes persones s'han concentrat a primera hora de la tarda davant de la plaça per protestar contra el maltractament que reben aquests animals. És la sisena acció que els animalistes i antitaurins fan aquest estiu a l'illa i han dit que no desistiran fins que aconsegueixin també la prohibició i han aprofitat per repartir fulls informatius entre els turistes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut