Mèxic

Un dels supervivents de l'accident al riu mexicà assegura que el patró de la llanxa els va dir que era segur creuar

El diari local Regionvalles.com ha publicat el vídeo d'una entrevista amb Bernat Palau, un dels dos catalans que han sobreviscut a l'accident de la llanxa que va bolcar mentre creuaven el riu Gallinas, a l'estat de San Luis Potosí, a Mèxic. Palau apareix amb un impermeable groc, sota la pluja, en un paratge boscós que podria ser proper a la zona on van desaparèixer quatre catalans més que viatjaven en l'embarcació. "Vaig veure el riu crescut i vaig veure corrents, però aquí no hi ha remolins ni res", explica Palau. Tot i així, va preguntar al patró de la llanxa si era segur creuar. "Ens va dir que sí", assegura el jove. Palau diu que el patró "ho va fer malament".

Actualitzat
Palau explica, en una entrevista enregistrada pel diari local "Regionvalles.com", que després que a l'oficina d'informació turística d'Aquismón els van dir que no es podia accedir a les cascades del Tamul, el guia, Jaime Gómez, els va oferir portar-los dient-los que no era perillós. "Era a la plaça buscant gent", diu Palau a la gravació.

Francisco Espasa, Aina Frau i ell van preferir quedar-se esmorzant a la plaça Major del poble i aleshores el guia va reaparèixer i va comentar-los que hi havia tres persones més interessades a anar fins les cascades –les germanes Neus i Núria Terradas i Irene Carbó. Al vídeo Palau afirma que no les coneixia.

A mig camí, els sis catalans es van trobar que havien de creuar el riu per arribar fins les cascades. "No ho sabíem", assegura Palau. Va ser aleshores quan Palau va preguntar al patró de la llanxa, Miguel Maldonado, de 65 anys, si era segur creuar, i ell els va dir que "sí".

Palau culpa el patró de la llanxa dels fets.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut