Viladecans / Sant Boi de Llobregat

Sota control l'incendi de Viladecans, que se sospita que ha estat provocat

L'incendi de Viladecans està en fase de control. Les pluges que hi han caigut aquesta nit i matinada han ajudat molt els bombers que treballen a la zona per extingir completament l'incendi que s'hi va declarar ahir. Durant tota la nit una seixantena de dotacions dels bombers hi han estat treballant per evitar revifalles i a hores d'ara dotze unitats terrestres continuen remullant la zona. Segons els primers indicis i alguns testimonis, l'incendi, que ha cremat unes 45 hectàrees de vegetació, ha estat provocat. Les flames van obligar a desallotjar de forma preventiva una trentena de veïns de la urbanització les Orioles, de Sant Boi, i els treballadors d'un polígon industrial de Sant Climent, però tots ja han tornat a casa. Un segon incendi que cremava també al costat de la muntanya de Sant Ramon ja està apagat i ha cremat dues hectàrees.

Actualitzat
Eren les dotze del migdia quan es va declarar el primer incendi a la muntanya de Sant Ramon. Tres hores després, just quan els bombers acabaven d'extingir les flames, va començar un altre foc en una zona pròxima, al terme municipal de Viladecans, als afores de la urbanització Mas Ratés. Les flames van avançar cap al nord, en direcció a Sant Climent de Llobregat. Tres focus secundaris es van acabat unint a aquest incendi, al terme de Sant Climent.

Els veïns, que havien vist moviments sospitosos, creuen que no van ser incendis fortuïts. En declaracions a TV3, alguns han assegurat haver vist un noi que duia la cara tapada a prop d'on ha començat un dels focus. Unes sospites que ja confirmaven els bombers, fins i tot abans d'extingir l'incendi, pel fet que el foc es declarés a la pitjor hora, quan bufava vent molt fort i en una zona molt pròxima als habitatges i on comença el bosc.

Les flames no van amenaçar directament les cases de Viladecans. A Sant Boi de Llobregat, però, cap on avançava el front més actiu, es van desallotjar durant unes hores una trentena de veïns de la urbanització les Orioles. Uns cinquanta treballadors del polígon de Sant Climent també van haver de deixar de treballar a mitja tarda per precaució.

Les flames van deixar Sant Climent aïllat per carretera, perquè es van tallar tant la carretera BV-2003, que és la que comunica amb Viladecans, com la BV-2004, que enllaça Sant Climent i Sant Boi de Llobregat.

Un usuari d'El meu 3cat24, jordi2010, ha captat imatges del foc de Sant Ramon.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut