Barcelona

CiU guanyaria les eleccions a Barcelona amb més de 7 punts d'avantatge, segons el baròmetre de l'Ajuntament

Les dades de l'últim baròmetre de l'Ajuntament de Barcelona indiquen que l'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, perd suports al mateix temps que el seu rival, el convergent Xavier Trias, puja en intenció de vot. Segons el baròmetre, si els comicis se celebressin ara, CiU guanyaria les eleccions. A més, les dades col·loquen el convergent Xavier Trias com el més ben valorat i l'únic que aprova mentre que Hereu cauria fins al penúltim lloc del rànquing.

Actualitzat
CiU és l'única força política que puja en la intenció de vot, amb un 18,1%, segons les dades de l'últim baròmetre de l'Ajuntament de Barcelona. El PSC té una caiguda de gairebé set punts i obté un 10,7%. La segueix Iniciativa per Catalunya-Verds, que baixa quatre dècimes i queda amb un 4,4 %. Darrere d'aquestes forces se situen ERC, amb un 3,7% i, per últim, el Partit Popular, que obté un 2,3% de les votacions.

Una altra dada destacable del baròmetre és que s'incrementa de forma considerable, en gairebé 10 punts, el nombre de ciutadans indecisos que declara que si les eleccions se celebressin ara no sabria a qui votar.

Pel que fa a la valoració dels líders polítics, Xavier Trias és el que obté la millor puntuació i l'únic que aprova, amb un 5,2. El republicà Jordi Portabella ocupa el segon lloc i baixa respecte al baròmetre anterior. L'ecosocialsta Ricard Gomà es manté mentre que l'alcalde, Jordi Hereu, se situa en la quarta posició i és el primer alcalde que suspèn en la valoració dels ciutadans, amb un 4,1. Tanca l'enquesta Alberto Fernández Díaz, del PP, amb un 3,4.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut