Barcelona

Els fisioterapeutes alerten que l'aire condicionat provoca contractures musculars

Que el mal ús de l'aire condicionat pot provocar problemes de salut és un fet que molta gent ha patit directament ara que és època de guerra a les oficines per regular la temperatura interior. Des d'una vessant científica, el Col·legi de Fisioterapeutes ha recordat que cal ser curosos per evitar els problemes cervicals i de lumbàlgia, a més de malalties respiratòries i gastrointestinals. En els dos primers casos, l'origen del problema és que l'aire refreda els músculs i els fa contreure. En els altres dos, la causa del malestar és la falta de neteja dels filtres.

Actualitzat
En un comunicat, el Col·legi de Fisioterapeutes ha recordat que "no és convenient que l'aire condicionat entri en contacte directe amb certes parts del cos, com l'esquena o la cara, sobretot quan dormim". 

Els experts subratllen que l'aire condicionat refreda la muscultura i "pot generar una retracció de les fibres musculars i provocar les clàssiques cervicàlgies o lumbàlgies de temporada". 

Un altre efecte indesitjable de l'aire fred pot ser el "cansament físic i mental que ens fa més proclius a certes patologies, com els dolors musculars i les migranyes".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut