Atletisme

Els Europeus d'atletisme de Barcelona donen el tret de sortida amb una espectacular cerimònia d'inauguració

Ja han començat els Campionats d'Europa d'Atletisme, que acull aquesta setmana la ciutat de Barcelona. La gran cita esportiva ha quedat inaugurada de forma oficial amb una espectacular combinació de música, llum i aigua a la Font Màgica de Montjuïc. Divuit anys i un dia després, l'esperit olímpic ha tornat a reviure a la capital catalana, en un acte que ha comptat també amb la tradicional desfilada dels equips que hi prendran part.

Actualitzat
L'eix que va des de Montjuïc fins al Tibidabo, emmarcat per les torres venecianes de la plaça d'Espanya, ha il·luminat la nit barcelonina per dirigir la vista a l'escenari de la cerimònia. Durant 70 minuts, l'espectacle, dirigit per Hansel Cereza, membre fundador de La Fura dels Baus, ha entretingut milers de persones, que s'han aplegat a la Font Màgica de Montjuïc.  

Gran representació catalana

L'aigua ha estat el motiu principal de la cerimònia, que el director ha mesclat amb dansa i esport sobre la base musical creada per Nacho Cano. També hi ha participat la companyia de dansa vertical Deambulants. Chema Martínez ha estat l'abanderat de la delegació espanyola, que compta amb 25 atletes catalans, gairebé un terç del global de l'equip.

Barcelona, "la ciutat de l'esport"

En el torn dels parlaments institucionals, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha donat la benvinguda a "la ciutat de l'esport" a tots els visitants. José María Odriozola, president del comitè organitzador, ha desitjat que "els barcelonins sàpiguen gaudir del més bonic dels esports assistint a l'estadi de Montjuïc i a les proves al carrer", mentre que el president de la Generalitat, José Montilla, ha declarat oficialment inaugurats els campionats.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut