Barcelona

El primer trasplantat total de cara rep l'alta feliç

El pacient a qui es va fer un trasplantament total de cara el mes de març ha rebut l'alta a la Vall d'Hebron. És la primera vegada que ha mostrat el seu nou aspecte davant dels mitjans de comunicació. L'equip mèdic s'ha mostrat satisfet amb l'evolució del pacient, tot i que ha explicat que durant la recuperació hi va haver dos rebutjos del trasplantament. També esperen que el pacient millori en els pròxims mesos i recuperi facultats, com ara la parla, que ara té molt limitada. Per l'operació, que va durar 22 hores, van fer falta trenta especialistes. Els trasplantaments anteriors de cara que s'havien fet a l'Estat van ser parcials.

Actualitzat
Està feliç, es reconeix al mirall i somia a poder menjar un àpat sòlid, a poder mossegar. Encara li costa molt parlar, però ha començat a somriure, ja mou una mica les parpelles superiors i les celles i ha recuperat tota la sensibilitat a la cara. Es diu Oscar i avui ha "recuperat la llibertat" com han dit els seus metges, després que fa més de quatre mesos es va sotmetre al primer trasplantament total de cara. Avui ha rebut l'alta mèdica, però encara li esperen molts mesos de feina intensa per anar recuperant facultats.

Avui ha volgut celebrar-ho acompanyat de l'equip mèdic que l'ha acompanyat durant aquest procés i de la seva família. A tots ells els ha volgut agrair el suport, però ha tingut un especial record per la família del donant que li ha fet recuperar la vida.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut