Bamako

Sarkozy confirma l'execució de l'ostatge francès segrestat

El president francès, Nicolàs Sarkozy, ha confirmat la mort de l'ostatge francès executat per la branca magribina d'Al-Qaeda després de tres mesos detingut al desert del Sahel. Sarkozy ha condemnat durament l'assassinat després d'una reunió d'urgència dels responsables de seguretat. En una breu i contundent declaració, Sarkozy ha qualificat d'"assassinat bàrbar i odiós" l'execució de Michel Germaneau, jubilat francès de 78 anys, a qui el grup Al Qaeda en el Magreb Islàmic va executar possiblement com a venjança contra l'operació militar de rescat en què van participar soldats francesos i que va acabar amb la mort d'alguns membres d'Al-Qaeda.

Actualitzat
El president Sarkozy ha confirmat l'execució "bàrbara i odiosa" del cooperant francès Michel Germaneau. Des de l'Elisi, on ha fet una reunió d'urgència per analitzar el cas, Sarkozy ha dit que Germaneau, de 78 anys, va ser "assassinat" per "gent que no té cap respecte per la vida".

Nicolas Sarkozy s'ha reunit amb el consell restringit de seguretat i defensa i després ha comparegut davant els mitjans de comunicació. "Era un home de bé", ha afegit en referència al ciutadà francès executat.

El president francès ha subratllat que "lluny de debilitar la nostra determinació en la lluita contra el terrorisme, aquesta mort ha de reforçar-la".

El cas del cooperant francès


Michel Germaneau, de 78 anys, va ser segrestat fa quatre mesos al nord del Níger i, de seguida, va ser traslladat al gran desert de Mali.

Al-Qaeda reclamava l'alliberament de presos islamistes tancats a les presons de Mauritània i amenaçava que executaria Germaneau el dia 26 de juliol. En un intent desesperat, militars francesos i mauritans han fet aquests últims dies dues operacions al desert de Mali, sense resultats aparents, i aquesta execució avançada podria ser una venjança per aquestes actuacions.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut