La darrera imatge del cooperant francès Michel Germaneau amb vida.
La darrera imatge del cooperant francès Michel Germaneau amb vida.
París

França dóna per tancada sense èxit l'operació contra Al-Qaeda per alliberar l'ostatge Germaneau

París ha donat per tancada, sense èxit, l'operació militar contra Al-Qaeda del Magreb Islàmic a Mali per alliberar l'ostatge francès Michel Germaneau. El Ministeri de Defensa ha reconegut que a l'inici de l'operatiu, dijous, hi van participar soldats francesos, a més dels mauritans. L'objectiu era un campament al nord de Mali on se sospitava que hi havia Germaneau, de 78 anys i malalt del cor, del qual no es té cap prova de vida des del maig. Dilluns s'acaba el termini donat pels captors, que amenacen de matar-lo si no s'alliberen presoners islamistes. L'operatiu ha despertat la preocupació del govern espanyol, en plena negociació per l'alliberament dels dos cooperants catalans segrestats per un grup diferent d'Al-Qaeda.

Actualitzat
L'operació militar contra Al-Qaeda del Magreb Islàmic a Mali ha tingut dues fases i, segons el Ministeri de Defensa francès, només la primera va comptar amb el suport del seu país. Un suport que consisteix, segons ha precisat París, en ajuda logística i tècnica. Aquell atac en què van participar 23 militars va cobrar-se la vida de 6 militants d'Al-Qaeda del Magreb Islàmic. No es va poder, però, salvar Michel Germaneau, ja que no es trobava en el campament assaltat.

Michel Germaneau va ser segrestat per la branca magrebina d'Al-Qaeda el 22 d'abril al Níger. Els seus captors van amenaçar de matar-lo en un termini que es compleix dilluns. Com ell, dos cooperants catalans, Albert Vilalta i Roque Pascual, romanen segrestats per la xarxa terrorista. Van caure a les seves mans juntament amb una tercera persona, que va ser alliberada uns quants mesos després, el passat mes de novembre a Mauritània quan anaven en un comboi humanitari. Es desconeix quines peticions han fet els segrestadors a canvi de la seva llibertat i el govern assegura que continua negociant dia a dia per portar-los a casa sans i estalvis. També ha assegurat que el grup d'Al-Qaeda atacat per l'exèrcit maurità amb el suport de França no és el mateix que els reté. París assegura que va consultar Espanya abans de l'atac.
Anar al contingut