La campanya recorda alguns consells bàsics i la importància de trucar al telèfon 112 en cas d'incendi.
La campanya publicitària en contra dels incendis forestals d'enguany.
Barcelona

Protecció Civil edita una guia de prevenció d'incendis forestals dirigida a les urbanitzacions

Bona part de les urbanitzacions catalanes continuen sense adeqüar-se als plans d'autoprotecció que preveu el departament d'Interior en casos d'incendi forestal. És per això que Protecció Civil acaba d'editar una guia per assessorar els seus residents de les mesures que han de pendre per minimitzar al màxim el perill que un foc pot representar en aquestes zones, que acostumen a ser boscoses. En repartirà 100.000 exemplars.

Actualitzat
El pla d'autoprotecció aconsella els residents en qüestions d'actuacions particulars, com per exemple tenir l'entorn de la casa net, evitar tanques de vegetació seca o disposar de mànegues i extintors. No obstant, més enllà dels consells particulars, la guia també dóna pautes de les condicions a les quals s'haurien d'adequar totes les urbanitzacions. L'amplada dels carrers perquè els camions no tinguin dificultats a l'hora de passar-hi, o la indicació correcte del nom dels carrers i els números de les cases per poder concretar el lloc de l'incendi són alguns dels consells d'aquesta guia d'autoprotecció. Tot plegat per intentar evitar al màxim el risc que representa el foc.

El departament d'Interior, però, no preveu cap tipus de sanció si les zones residencials no s'adapten a aquestes mesures.

Anar al contingut