Lleida

L'Ajuntament de Lleida ordena el tancament temporal d'una mesquita per excedir l'aforament

La mesquita del carrer Nord de Lleida estarà tancada durant quinze dies com a mínim. L'Ajuntament de Lleida ho ha ordenat com a sanció al local, que excedia l'aforament màxim permès, multiplicant-lo per cinc. La policia local ha precintat el recinte, fet que ha propiciat que els musulmans que resen a aquesta mesquita n'hagin de buscar una de propera per continuar les seves oracions.

Actualitzat
Una inspecció feta a la mesquita el 25 de juny per la Guàrdia Urbana va determinar que hi havia 1.200 persones, cinc vegades més que l'aforament permès. Per aquest motiu s'ha sancionat el local, que incomplia la llei de centres de culte. Amb aquesta suspensió provisional es vol evitar qualsevol situació de risc. Tot i això, no és la primera vegada que hi ha problemes per excés d'aforament, sobretot als estius, quan el nombre de fidels augmenta coincidint amb la campanya de la fruita.

Els responsables del temple, sorpresos per l'acció policial, ja preparen al·legacions i neguen que el dia 25 hi hagués tantes persones com diu la Paeria. L'imam de la localitat, Abdelwahab Houzi, ha comunicat que els fidels es traslladaran a resar cada dia al pavelló municipal que l'Ajuntament els ha cedit per als divendres durant l'estiu. De totes maneres, Houzi ha garantit que es comprometen a controlar l'aforament. La solució definitiva arribarà quan estigui enllestida la nova mesquita que s'hauria de construir entre els polígons industrials del Segre i Entrevies. Tot i això, les obres no han començat per falta de finançament.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut