Barcelona

Dirigents del PSC demanen el retorn de Pasqual Maragall i grup propi al Congrés

L'organització Nou Cicle, integrada al PSC, ha demanat el retorn de l'expresident Pasqual Maragall a la política, i que els socialistes catalans acudeixin a les eleccions generals amb el compromís de formar de manera "immediata i pactada" grup propi al Congrés. El corrent d'opinió del PSC Nou Cicle, que el lidera Raimon Obiols amb quatre dels seus membres a la comissió executiva del partit (Antoni Castells, Maria Badia, Joan Ignasi Elena, i Daniel Font), ha elaborat un document que reflexiona sobre la situació de Catalunya després de la sentència del TC.

Actualitzat
"A molts els agradaria que el PSC es dividís en una franquícia subordinada al PSOE i un socialisme catalanista subordinat al nacionalisme", asseguren els membres de Nou Cicle, per subratllar "que aquesta ximpleria no hauria de produir-se mai. És per això que criden a la unitat interna del partit davant dels atacs que "patirà en aquest període de tensió".

"Temem que hi hagi en curs operacions que busquin la divisió del partit o la dispersió del grup dirigent", asseveren, per la qual cosa demanen la col·laboració de tots els socialistes catalans per mantenir la unitat interna, i en concret, la de l'expresident Maragall. "Voldríem veure Maragall incorporat de nou activament, amb els companys que el volen i que sempre li van donar suport", assenyala el document que es presentarà aquesta tarda.

Nou Cicle considera que el PSC necessita recuperar la seva veu pròpia al Congrés, però reconeix que la reivindicació immediata del grup parlamentari seria "crear una pertorbació addicional als socialistes catalans en un període de crisi econòmica i política". Per això, aquest corrent d'opinió del PSC aposta per acudir a les eleccions generals comprometent-se a formar, "de manera immediata i pactada", el seu propi grup a la cambra.

El document avala la resposta del president de la Generalitat, José Montilla, després de la sentència del TC, i assegura que els "sectors radicals de la caverna espanyola i de l'independentisme català competeixen en brutalitat histèrica en els seus atacs a Montilla, sense adonar-se que a qui estan agredint és la majoria dels catalans".

Els socialistes de Nou Cicle aprofiten el document per pronosticar "sorpreses" de cara a les pròximes eleccions catalanes ja que una majoria de l'electorat, "inquieta per la confrontació excessiva", podria inclinar-se per les posicions "de convivència i gestió pragmàtica que representa Montilla".

El text carrega amb duresa contra el TC i el PP, a qui acusa de "voler corregir Catalunya com si fos una anomalia molesta", però també és crític amb el PSOE, ja que considera que "es mostra a la defensiva" respecte a la creació d'un estat federal.

Les formacions polítiques catalanes tampoc s'han escapat de les crítiques de Nou Cicle, que subratlla "la divisió endèmica i el caïnisme" de l'independentisme, així com el "sobiranisme ambigu i demagògic" de CiU.

Anar al contingut