Barcelona

El Pèndol, present a altres països aguantat amb tensors

El Pèndol va arribar al Tibidabo l'abril del 2006, destinat a convertir-se en una de les atraccions emblemàtiques de la nova etapa del parc, que havia passat a ser de titularitat municipal el 2002. El seu fabricant és un dels gegants del sector, l'empresa italiana Fabbri, que fa atraccions per fires i parcs de tot el món des de l'any 1950. Els responsables de l'empresa s'han negat a fer cap declaració a TV3, i s'han limitat a dir que un equip dels seus tècnics es desplaçarà a Barcelona per investigar què ha passat. El del Tibidabo és el primer accident greu d'aquest tipus d'atracció, que trobem en altres països. Tot i que els altres models van aguantats amb tensors, els enginyers consultats per TV3 neguen que això sigui determinant per a la seguretat.

Actualitzat
El lloc web de Fabbri especifica tots els detalls tècnics d'El Pèndol, que originalment s'anomena Air Diver. Fabbri es compromet a respectar totes les mesures de seguretat internacionals exigides i s'ofereix, a més, a fer un pla específic de major protecció si la instal·lació s'ha de fer en condicions especials com ara una zona de terratrèmols o forts vents.

Els responsables de l'empresa s'han negat a fer cap declaració a TV3, i s'han limitat a dir que un equip dels seus tècnics es desplaçarà a Barcelona per investigar què ha passat.

Tot i que l'empresa no ha volgut especificar quants pèndols ha fabricat, la mateix pàgina ens facilita imatges d'altres Air Diver, que funcionen a països com Grècia, Anglaterra o França. Cap atracció d'aquest tipus havia tingut, fins dissabte, cap accident tan greu.

Pel que fa a la instal·lació es pot observar que tots aquests pèndols tenen una sèrie de tensors que fixen la columna central amb el terra, a diferència del de Barcelona, que no tenia. Enginyers consultats per TV3, però, han dit que el fet de tenir o no aquests tensors no és determinant per a la seguretat de l'estructura, que pot dependre de molts altres factors, com els fonaments o les fixacions. Sigui com sigui, caldrà determinar per què l'empresa va obtar per fer-ho a Barcelona de manera diferent.

El Pèndol era una de les atraccions més exitoses del Tibidabo i a YouTube es poden trobar molts vídeos d'aficionats enregistrats des de tots els punts de vista possibles.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut