Nova Orleans

BP anuncia que ha aturat per primera vegada la fuita de petroli del golf de Mèxic

La campana de contenció instal·lada al golf de Mèxic sobre la fuita de petroli que raja des de l'abril ha aconseguit aturar per primer cop el vessament de petroli al mar. Així ho ha assegurat l'empresa propietària de la plataforma enfonsada, la britànica BP, a través d'un comunicat. L'empresa diu que durant les proves que s'han fet a les tres obertures de la campana s'ha constatat que estan tancades, cosa que impedeix que surti petroli procedent del pou. La companyia afegeix que no es pot garantir amb total seguretat, però que esperen que no es vessi petroli al mar durant les proves que s'hi estan fent. Aquests assajos poden durar entre 6 i 48 hores.

Actualitzat
De tota manera, BP adverteix que encara que s'aturi la fuita de petroli durant les proves, això no vol dir que el vessament s'hagi frenat de forma permanent.

Si els assajos funcionen bé, la campana es connectarà a través de canonades amb vaixells de càrrega situats a la superfície. La solució definitiva seran els dos pous auxiliars que s'estan perforant per injectar una barreja de fang i ciment que tanqui del tot el pou accidentat. Aquest sinistre ha provocat la pitjor catàstrofe ecològica de la història dels Estats Units.

El president nord-americà, Barack Obama, s'ha felicitat per la notícia que la fuita s'ha pogut contenir per primera vegada però ha apel·lat a la prudència fins que el tancament no sigui definitiu. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut