Barcelona

Òmnium manté el lema "Som una nació. Nosaltres decidim" com a capçalera de la manifestació

Òmnium Cultural ha decidit finalment deixar la capçalera de la manifestació de dissabte contra la sentència de l'Estatut tal com la va plantejar d'entrada. És a dir, que la marxa s'obrirà amb el lema "Som una nació. Nosaltres decidim". La junta d'Òmnium ho ha decidit en una reunió aquest dimarts a la nit i ha condicionat la decisió final al suport de les entitats i partits presents a la comissió organitzadora. Totes hi van donar suport al principi, però, després, el president de la Generalitat, José Montilla, va demanar que la capçalera fos una senyera. Els contactes continuaran, però de moment no hi ha acord amb el govern de la Generalitat.

Actualitzat
Òmnium Cultural s'ha ratificat en el que havia decidit des del principi. La manifestació del 10 de juliol, dissabte que ve, contra la sentència de l'Estatut s'obrirà amb una pancarta amb la frase "Som una nació. Nosaltres decidim".

Després d'hores i hores de polèmica i debat sobre el tema, la junta de l'entitat ha fet pública la decisió aquest dimarts a la nit. Mitjançat Twitter, Òmnium havia anat desgranant des de les 10 de la nit que es ratificava en el lema de la manifestació, una declaració que molts internautes han celebrat com la confirmació que el lema obriria la marxa. La confirmació, però, ha arribat una mica més tard. Aleshores, una piulada de la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha aportat més llum al tema: "ÒC es referma en el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim' i convida institucions i entitats a sumar-se a aquesta capçalera". I, finalment, la confirmació oficial ha arribat en una roda de premsa a Barcelona. 

En la compareixença davant els mitjans, Muriel Casals ha justificat la decisió amb l'argument que el lema és una consigna "inclusiva" que va comptar amb el suport de tots els convocants, inclòs el PSC. 

El lema, per tant, ha guanyat la partida a la senyera, sempre que les entitats i els partits polítics presents a la comissió organitzadora de la manifestació no diguin el contrari. Aquesta comissió -de la qual com hem dit també forma part el PSC- ja s'hi va pronunciar a favor, però, després, el president de la Generalitat, José Montilla, va demanar que la bandera catalana se situés al capdavant de la protesta. 

La presidenta d'Òmnium ha demanat a les persones que són reticents que el lema obri la manifestació que escoltin el seu entorn i descobreixin que "se senten totalment còmodes" amb la frase. Casals ha reiterat la invitació a Montilla perquè sigui present a la capçalera de la marxa. I això que la mateixa presidenta havia obert la porta a rebaixar el to de la capçalera per aconseguir la unitat tan desitjada de tots els que donen suport a la manifestació, amb propostes que passaven per posar la senyera al davant, i la pancarta un pas enrere. 

Per la seva part, el president de CiU, Artur Mas, ha confirmat que ell anirà darrere el lema, sigui on sigui que se situï la pancarta. "Jo, lliurement, i per elecció pròpia, aniré darrere el lema de la manifestació, de la pancarta. Em sento perfectament còmode amb una pancarta que digui 'Som una nació. Nosaltres decidim'", ha afirmat Mas en un acte a Manresa, en què ha afegit que "si altres persones consideren que han d'anar-hi d'una manera diferent, escolteu, que facin el que hagin de fer". 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut