Lleida

Una associació musulmana recorre davant el jutge la prohibició de l'ús del burca a Lleida

L'Associació Watani per a la Llibertat i la Justícia ha recorregut davant del jutge la moció aprovada per l'Ajuntament de Lleida contra l'ús del burca i el nicab als recintes municipals. El president de l'entitat, Mourad el-Boudouhi, ha presentat un recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenció administratiu número 1 de Lleida en contra de la moció, aprovada en el ple municipal el 28 de maig passat.

Actualitzat
Segons El-Boudouhi, l'Associació Watani defensa el col·lectiu musulmà i té com a objectiu principal protegir els drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans musulmans residents a l'Estat.

A banda de presentar aquest recurs, el col·lectiu ha lamentat que les entitats religioses musulmanes espanyoles no hagin estat a l'altura de les circumstàncies i el fet que no hagin estat capaces d'actuar en un moment en el qual les dones musulmanes "necessitaven tot el suport per reivindicar els drets bàsics". A més, ha criticat el silenci del Ministeri d'Igualtat i de la delegació especial del govern sobre la violència masclista davant de totes les mocions d'aquest tipus que s'han aprovat en diversos ajuntaments catalans.

En aquest sentit, El-Boudouhi ha reclamat als musulmans residents a Espanya que reflexionin sobre la capacitat de les associacions religioses a l'hora de representar-los davant de les administracions públiques.

Una mesura polèmica

El passat mes de maig, l'Ajuntament de Lleida va aprovar la moció que prohibia l'ús del burca i el nicab als edificis públics per 23 vots a favor -dels regidors del PSC, CiU, PP i un regidor independent-, un en contra -d'ICV- i dues abstencions, per part d'ERC.

Amb l'aprovació d'aquesta mesura, la capital del Segrià es va convertir en la primera població de tot l'Estat de prohibir parcialment la utilització dels vels integrals islàmics en espais públics.

Fins ara, Tarragona, el Vendrell i Barcelona són alguns dels municipis catalans que han tirat endavant mocions d'aquest tipus, i de cara a l'estiu, altres poblacions catalanes, com ara Figueres, Roses, Palafrugell i Mataró, entre d'altres, decidiran si se sumen a la prohibició del vel integral en els espais públics.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut