Barça

Cruyff perd el rang de president d'honor del Barça i la indemnització d'Oliver és superior als 850.000 euros

La primera junta directiva de l'etapa Rosell ha pres decisions d'allò més sucoses. El portaveu Toni Freixa ha explicat que Johan Cruyff no pot ser considerat president d'honor del Barça perquè els estatuts actuals no ho preveuen, però que presentaran una modificació d'aquests estatuts a la pròxima assemblea de compromissaris. També s'ha decidit, com es va prometre en campanya, a endegar una triple auditoria (laboral, econòmica i legal) des d'avui mateix. Per cert, Freixa també ha explicat que la quitança de l'exdirector general Joan Oliver és de 852.787 euros i que Sandro Rosell, a títol individual, ha interposat una demanda contra Joan Laporta.

Actualitzat
Cruyff és membre d'honor i no president d'honor

El nomenament de Johan Cruyff com a president d'honor, realitzat per la junta directiva de Joan Laporta, no s'ajusta a allò estipulat en els estatuts de l'entitat. Per aquest motiu, l'equip de Rosell sotmetrà a l'assemblea de compromissaris una modificació estatutària per solucionar aquesta qüestió i, en cas afirmatiu, es produiria un segon pas per acordar el nomenament. Freixa ha revelat que amb data 26 de març de 2010, l'anterior junta directiva va adoptar l'acord de nomenar Cruyff membre d'honor amb rang de president d'honor, emparant-se a l'article 16 dels estatuts de l'entitat. No obstant això, el portaveu ha explicat que els estatuts únicament es refereixen a "membres d'honor o de mèrit", en cap cas a president d'honor. "És un acord que no s'ajusta als estatuts, per la qual cosa hauria de produir-se una modificació per incloure aquest precepte. Acordar un nomenament d'un president d'honor ha d'estar en els estatuts, i no està recollit", ha insistit. Freixa ha explicat que el procés que se seguirà és proposar a l'assemblea de compromissaris la modificació dels estatuts i, en el cas que s'aprovi, posteriorment acordar el nomenament.

Rosell demanda Laporta

En tot cas, el portaveu i secretari de la junta directiva de Rosell ha deixat clar que Cruyff és "un mite del barcelonisme" i li seria reconeguda la seva condició, no només a ell, sinó a totes les grans figures de l'entitat. Finalment el portaveu de la junta directiva ha confirmat que Sandro Rosell ha presentat una querella contra Joan Laporta, després de les acusacions de l'expresident sobre un assumpte de comissions econòmiques per una suposada oferta del Chelsea a Ronaldinho. Freixa no ha volgut donar detalls, emparant-se en què ha estat una decisió personal del president del Barça, que no té res a veure amb la junta directiva.

Joan Oliver, indemnitzat amb 852.787 euros

La rescissió del contracte de l'anterior director general del club, Joan Oliver, li ha suposat al club abonar 852.787 euros
, segons ha anunciat el portaveu de la junta directiva del Barça, Toni Freixa. L'acord ha estat adoptat per la junta directiva sortint, ha explicat Freixa, que ha dit que no es tracta d'una baixa voluntària, sinó negociada. "S'acull a allò establert en el contracte i no incumbeix a aquesta junta, si no a l'anterior. Aquest acord no ens ha causat cap malestar, perquè s'acull a allò que estava estipulat", ha recalcat Freixa. El nou director general del club serà Antoni Rossich, que fins ara ocupava el càrrec de conseller delegat de la divisió internacional del Grup Planeta.

Freixa ha explicat que tots els acords adoptats que concerneixen l'àrea esportiva els anunciarà aquest divendres el vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu. Altres decisions adoptades són acordar l'organització del congrés de penyes a les instal·lacions del Camp Nou, el mateix dia de la celebració del trofeu Gamper (25 d'agost), així com procedir a uns increments dels abonaments per adequar-los a l'IPC i al nou tipus impositiu d'IVA. També s'iniciaran obres per renovar els sanitaris de dones a l'estadi, a més de començar a elaborar un codi ètic. Aquestes dues qüestions, segons que ha explicat Freixa, són dues promeses electorals.

En marxa la triple auditoria

Freixa ha comentat que una de les primeres qüestions que tractarà la junta directiva de Rosell serà la de dur a terme tres auditories (laboral, econòmica i jurídica) per conèixer amb exactitud l'estat del club. "Esperem tenir-les enllestides aquest mateix mes", ha comentat. El portaveu s'ha referit al fet que segurament s'utilitzarà el crèdit sindicat heretat de l'anterior directiva per solucionar "friccions importants en la tresoreria" i que s'hauran de negociar diferents condicions amb els bancs.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut