Joan Laporta (Foto: Reuters)
El partit de Laporta es diu Democràcia Catalana. (Foto: Reuters)
Barcelona

Laporta funda el partit Democràcia Catalana i anunciarà que es presenta a les eleccions

Joan Laporta anunciarà aquesta setmana que es presentarà a les eleccions, al Parlament de Catalunya. De moment ja ha fundat un partit polític: Democràcia Catalana. De fet, Laporta ja fa mesos que ha manifestat públicament i al seu lloc web la necessitat de crear "un nou partit per treballar per a un Estat propi". Laporta, que aquest dimecres acaba el mandat al Barça, encara no ha revelat si la nova formació articularà alguna entesa amb altres partit com Reagrupament, que encapçala Joan Carretero.

Actualitzat
Segons fonts pròximes al president blaugrana sortint, que cita l'Agència Catalana de Notícies, el partit de Joan Laporta quedarà registrat oficialment aquesta setmana. Els tràmits ja estan en marxa, però no es formalitzaran del tot fins que Laporta hagi exhaurit el mandat de la presidència del Barça.

Laporta, que no ha amagat la seva ideologia independentista, farà el salt a la política la mateixa setmana que el Tribunal Constitucional ha sentenciat l'Estatut, un fet que l'encara president blaugrana ha considerat "inacceptable" i un "atemptat a la dignitat" dels catalans.

Ara caldrà veure com s'articula l'eventual col·laboració entre Laporta i Carretero. L'exconseller de Governació va deixar clar que si Laporta no es presenta amb Reagrupament, Reagrupament donarà suport al partit de Laporta, de manera que tot apunta a una candidatura conjunta.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut