Barcelona

Salut obre un expedient informatiu a una clínica que "cura" l'homosexualitat

La Conselleria de Salut ha obert un expedient informatiu a la Policlínica Tibidabo per esbrinar si un psiquiatra que treballa en aquest centre mèdic estaria tractant l'homosexualitat com una malaltia, amb fàrmacs i psicoteràpia. Marina Geli ha dit que investigaran l'abast d'aquestes pràctiques psiquiàtriques, que va denunciar "El Periódico", en entendre que van en contra del pla de salut mental de la Generalitat, que no considera l'homosexualitat com una malaltia.

Actualitzat
Geli ha anunciat que des del seu departament s'ha obert un expedient informatiu a la Policlínica Tibidabo per aclarir si s'hi tracta l'homosexualitat com una malaltia.

"L'homosexualitat no és cap malaltia, i l'orientació sexual diversa és un dret de llibertat legislat al nostre país", ha insistit la consellera, que ha reiterat que "no té cap justificació tractar-la com si així ho fos". La consellera Marina Geli ha insistit que actuaran "en conseqüència després d'aquest expedient".

En un mes, la Conselleria de Salut confia a recollir prou informació per poder valorar si imposarà una sanció econòmica al centre, que ofereix teràpies reparatives per canviar l'orientació sexual, han informat fonts del departament. "Evidentment que el sancionarem, si es confirma" la informació, ha conclòs Geli.

El Col·legi de Metges també obrirà un expedient informatiu i citarà el psiquiatra perquè en doni explicacions.

Tot plegat, després que ha sortit una informació que apuntava que un metge de la Policlínica Tibidabo estaria fent servir teràpies psicològiques i farmacològiques per canviar l'orientació sexual d'aquestes persones, que arribaven al centre per recomanació del rector d'una parròquia de Barcelona.

Des del 1990, l'Organització Mundial de la Salut considera que l'homosexualitat no és cap tipus de trastorn.






VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut