Madrid

Zapatero promet a Abbas que pressionarà la UE per acabar amb el bloqueig de Gaza

Cimera entre Espanya i el govern de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP). El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha rebut a La Moncloa el president de l'ANP, Mahmud Abbas. Junts han tractat l'actual situació al Pròxim Orient, amb l'assalt a la "Flotilla de la Llibertat" i el bloqueig de Gaza com a principals punts de debat. En la compareixença posterior a la reunió, Zapatero ha condemnat l'assalt als vaixells humanitaris per part de l'exèrcit israelià i ha promès a Abbas que pressionarà la UE per acabar amb el bloqueig de Gaza. Abbas, per la seva banda, ha insistit en la petició que la comunitat internacional investigui els fets del "Mavi Marmara".

Actualitzat
Espanya proposarà al Consell de Ministres d'Exteriors europeu d'aquest pròxim 14 de juny a Brussel·les que la UE es pronunciï a favor del final del bloqueig israelià a la Franja de Gaza. José Luis Rodríguez Zapatero demana a la Unió que desplegui tota la seva acció política i diplomàtica per assolir aquest objectiu.

Zapatero s'ha trobat amb el president de l'ANP i li ha traslladat la seva condemna a l'assalt de la flota humanitària per part de l'exèrcit israelià. En la roda de premsa posterior, Abbas ha demanat que es creï una comissió internacional que investigui l'operació, en què van morir nou persones.

Zapatero s'ha mostrat confiat que es puguin reprendre en breu les negociacions per assolir la pau al Pròxim Orient i ha anunciat que Abbas i ell han acordat crear una Conferència Ministerial Espanya-ANP, que es reunirà per primera vegada a Espanya al juliol, per impulsar la cooperació i les relacions bilaterals.

Mahmud Abbas està de gira internacional per tractar la situació al Pròxim Orient després de l'atac israelià a la flota que portava ajuda a la Franja de Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut