Barcelona

Els sindicats no descarten convocar una vaga general si el govern no rectifica el document sobre la reforma laboral

L'esborrany de reforma laboral que ha preparat el govern de José Luis Rodríguez Zapatero ja està sobre la taula de sindicats i patronal. L'estan analitzant però els representants dels treballadors ja han avançat que respon a interessos dels empresaris i que la vaga general cada vegada és més a prop. Entre els punts més polèmics hi ha els acomiadaments per causes econòmiques justificades.

Actualitzat
Els sindicats CCOO i UGT asseguren que avui s'és més a prop de la vaga general, després de rebre la proposta de reforma laboral elaborada pel Ministeri de Treball i que dimecres que ve el govern espanyol té previst aprovar. Tot i que encara l'han d'analitzar a fons, els representants de CCOO i UGT, Ramón Górriz i Toni Ferrer, consideren que el text actual "lesiona" els drets dels treballadors i lamenten que "finalment l'executiu ha cedit a les pressions de les organitzacions empresarials, potser aplanant el camí per un possible acord amb la dreta de la cambra", ha advertit CCOO.

En aquest sentit, els sindicats mantenen que aquesta reforma laboral "obre les portes a un acomiadament més fàcil i barat, alleugerint les causes que delimiten l'acomiadament objectiu, i estenent el contracte de foment". "El text vulnera els drets dels treballadors i crea buits i inseguretat jurídica en la seva defensa", han assegurat, al mateix temps que critiquen que el document no recull les propostes sindicals per reduir la temporalitat, com la millora i protecció dels contractes a temps parcial o la desvinculació de la temporalitat de l'estacionalitat, i no actua sobre l'eventualitat ni sobre la desvinculació del contracte d'obra o servei de les empreses subcontractades. En canvi, lamenten que sí que recull les propostes empresarials per abaratir els costos de l'acomiadament i augmentar el poder empresarial, obrint les portes a decisions unilaterals dels empresaris.

La posició oficial de CCOO i UGT davant la reforma laboral que planteja dur a terme el govern espanyol es coneixerà després de la comissió executiva d'UGT i CCOO i es concretarà la resposta sindical.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut