Luxemburg

L'Ecofin també demana a Espanya una reforma laboral i del sistema de pensions

Els ministres d'Economia de la UE han pressionat el govern espanyol perquè aprovi una reforma laboral i també del sistema de pensions, per tal de continuar reduint el dèficit públic. L'Ecofin s'ha pronunciat en el mateix sentit que ho va fer dilluns l'Eurogrup, organismes tots dos que vetllen pel compliment del pla d'austeritat de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero. La ministra d'Economia, Elena Salgado, ha desmentit que Europa hagi demanat més mesures a Espanya i ha explicat que ja s'estan debatent, perquè la reforma laboral està a punt d'aprovar-se i la reforma de les pensions ja s'ha plantejat al Pacte de Toledo.

Actualitzat
El comissari europeu d'Afers Econòmics, Olli Rehn, ha afirmat en acabar la reunió a Luxemburg que "Espanya està preparant una reforma substancial del mercat laboral i també una reforma important del sistema de pensions. L'animo a continuar per aquest camí".

Rehn ha tornat a elogiar per "valentes" les retallades aprovades per l'executiu de Zapatero, que pretenen deixar el dèficit en el 6% el 2011, un pla que també va rebre el vistiplau de l'Eurogrup, el grup de ministres de Finances de la zona euro, reunit aquest dilluns, que va demanar a Espanya més concreció en les mesures que aplicarà en el futur, segons han informat fonts comunitàries. 

En aquest sentit, la ministra d'Economia, Elena Salgado, ha assegurat que la UE no ha plantejat en cap moment mesures noves, sinó que està pendent de les que ja s'han impulsat. "El que hi va haver a l'Eurogrup va ser suport a les mesures d'Espanya i Portugal. I la ministra espanyola va ser la que va dir que l'any 2012 i 2013 continuarem fent esforços", ha subratllat. 

Salgado ha recordat que el govern espanyol "ja ha plantejat" augmentar l'edat de jubilació de fins als 67 anys, una mesura que s'ha de discutir amb les parts implicades al Pacte de Toledo, i també que la reforma laboral s'aprovarà amb acord o sense el 16 de juny. Precisament, la UE ha anunciat que el 15 de juny emetrà el dictamen final sobre el pla d'austeritat espanyol.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut