El líder de CiU, Artur Mas, en una imatge d'arxiu
El líder de CiU, Artur Mas, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Mas es compromet a fer marxa enrere en la pujada d'impostos si governa

El líder de CiU, Artur Mas, s'ha compromès a deixar sense efecte la pujada d'impostos aprovada dissabte pel tripartit si accedeix al govern. Mas ha dit que faria marxa enrere a l'increment dels dos impostos, el de transmissions patrimonials i el d'actes jurídics Documentats. El president de la federació nacionalista ha dit que l'objectiu és aturar la "voracitat fiscal del tripartit", alhora que ha avisat que el tripartit utilitza la discussió sobre l'IRPF com a "cortina de fum" per amagar que estan apujant impostos a tothom, no només als rics.

Actualitzat
El cap de l'oposició, Artur Mas, ha assegurat aquest dilluns que si governa deixarà sense efecte la pujada d'impostos que ja ha aprovat el govern. Així, la federació deixarà l'impost de transmissions patrimonials al 7%, el d'actes jurídics documentats a l'1% i el de vehicles especials al 14,75%.

Mas, però, no s'ha pronunciat sobre l'augment de l'IRPF per a les rendes més altes que estudia el tripartit a l'espera de saber com es concreta. No obstant això, sí que ha avisat que el tripartit utilitza la discussió sobre l'IRPF com a "cortina de fum" per amagar que estan apujant impostos a tothom, no només als contribuents amb unes rendes més altes. "El que demano és una mica menys de demagògia, més explicació de la realitat i que corregeixin el seu pla", ha dit.

Anar al contingut