Barcelona

El Palau hauria rebut de la constructora Ferrovial diners relacionats amb obres públiques del govern de CiU

El Palau de la Música Catalana hauria rebut de la constructora Ferrovial sumes milionàries que, en els comptes de l'entitat, consten com a relacionades amb obres públiques del govern de CiU. Ho publica avui "El Periódico", que afegeix que el Palau hauria pagat després part d'aquests diners a la Fundació Trias Fargas de Convergència Democràtica de Catalunya.

Actualitzat
Segons els documents que recull el diari, Fèlix Millet va anotar com a pendents de cobrament de Ferrovial quantitats superiors als 200 milions de pessetes, més d'un milió d'euros.

Al costat del nom de l'empresa i de les quantitats hi ha escrit "Línia 9" i "Ciutat Judicial", dues obres públiques del govern de CiU. En tots dos projectes hi participava l'empresa constructora, que també era promotora del Palau.

"El Periódico" explica que altres documents intervinguts pels Mossos d'Esquadra indiquen que el destí d'alguns d'aquests diners va ser la Fundació Trias Fargas. Alguns moviments entre Ferrovial i el Palau, i el Palau i la Fundació es van fer el mateix dia.

En algunes factures, segons el diari, hi ha anotacions a mà que els relacionarien. L'entitat, dependent de Convergència Democràtica de Catalunya, va rebre del Palau de la Música 632.000 euros, entre el 1999 i el 2008.

Tres llibretes manuscrites

Un dels documents que estableixen aquesta relació són una mena de diaris de Gemma Montull, exdirectora financera del Palau i filla de Jordi Montull, número dos de Millet.

Són tres llibretes manuscrites on, segons el diari, hi ha anotats moviments comptables del Palau, entre altres qüestions de funcionament intern. Hi consten diversos dels ingressos de Ferrovial i dels pagaments a la Fundació Trias Fargas. També les nòmines del Palau o les factures de les obres particulars que Millet o Montull feien a càrrec de la institució.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut