Barcelona

El PSC rebaixa la tensió amb el PSOE i assegura que buscaran "convèncer-lo" per renovar el Constitucional

El portaveu del PSC al Parlament, Miquel Iceta, ha volgut rebaixar la tensió generada amb el PSOE després de les declaracions del conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, que va assegurar que "és molt més important Catalunya" que la vinculació amb el PSOE. Iceta ha declarat que l'objectiu dels socialistes catalans és "convèncer" els socialistes espanyols perquè els facin costat en la reforma de la llei del Constitucional i la renovació dels magistrats. A més, ha insistit que l'objectiu del PSC no és separar-se del PSOE sinó que els socialistes espanyols els facin costat.

Actualitzat
En declaracions als periodistes durant la manifestació del Primer de Maig, Iceta ha assenyalat que el que vol el PSC és que el PSOE voti "el que pensem que ha de votar". Iceta ha explicat que encara no han formulat la proposta concreta de reforma de la llei orgànica del Tribunal Constitucional i que, quan ho facin, el primer que faran serà buscar el "suport del PSOE" perquè el PSC vol que aquesta reforma s'aprovi i només es pot fer amb els vots del PSOE.

Per Iceta, ningú pot dubtar que si avui els catalans tenen Estatut és gràcies a l'esforç que es va fer a Catalunya, però també a la negociació i a l'acord dels socialistes de tot Espanya. Iceta ha assegurat que el PSC vol que les coses funcionin bé i que PSC i PSOE es posin d'acord en la defensa de l'Estatut i en la renovació del Constitucional, i ha dit que aquesta és la seva "missió" i per això treballen.

Després de preguntar-li per les declaracions del conseller d'Economia, Antoni Castells, que ha lamentat la suposada passivitat del president del govern espanyol en la defensa de l'Estatut, Iceta ha assegurat que li agradaria que el president espanyol el defensés "més sovint i més fort", tot i que s'ha mostrat convençut que Zapatero està a favor de la seva constitucionalitat.

Sobre les consideracions del coordinador de campanya del PSC, que ha afirmat que en les condicions actuals no és oportú que Rodríguez Zapatero participi a la campanya, Iceta ha assegurat que encara no és el moment de decidir quina ha de ser la presència del president d'Espanya en el procés electoral.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut