Gijón

Corbacho dóna quinze dies a sindicats i patronal per arribar a un acord

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha donat quinze dies a sindicats i patronal perquè arribin a un acord sobre la reforma laboral. Si no és així, el govern prendrà les seves pròpies decisions en tres setmanes. Així ho ha dit Corbacho a Gijón durant la quarta sessió del X Seminari Europeu sobre l'Ocupació "Crisi i lliçons", organitzat per l'Associació de Periodistes Europeus. Segons el ministre de Treball, 15 dies, tot i no ser un temps marcat, és "raonable" per poder aconseguir aquest consens.

Actualitzat
Les discussions entre sindicats i patronal "no es poden allargar més enllà" de dues setmanes, ha dit el ministre, que ha afegit que "si no hi ha acord, "cadascú haurà d'explicar per què". Segons Corbacho, els punts plantejats en el document són "raonables" per obtenir aquest acord. Tot i això, el ministre ha confiat en la responsabilitat dels agents socials.

Així mateix, el ministre de Treball ha dit que la crisi no és "un parèntesi neutre" sinó que portarà canvis, encara que no tenen per què ser a pitjor. Per tant, el mercat laboral també haurà de canviar i ajustar-se, i qui no ho cregui així "la realitat dels fets li dirà que està equivocat".

Amb tot, ha alertat que la reforma laboral no significa que l'endemà les empreses comencin a contractar més i ha matisat que això no passarà fins que la producció pugi i això serà quan s'incrementi el consum, que ho farà quan hi hagi més fluïdesa de crèdit per a famílies i petites empreses.

Pel que fa al 20 per cent d'aturats segons l'EPA, Corbacho ha preferit esperar a la publicació de les dades oficials aquest divendres, però ha avançat que l'abril és "relativament bo des del punt de vista del comportament econòmic i de la Seguretat Social" . El ministre ha matisat que part d'aquestes bones dades són fruit de la conjuntura de l'època i altres suposen ja una tendència.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut