El Ministeri de Sanitat recorda que les "polseres miracle" no han provat científicament la seva eficiència

Tot i que el seu èxit és considerable, les "polseres miracle" no han provat mai la seva eficàcia en la millora de la salut. Per això, el Ministeri de Sanitat ha enviat una missiva a les comunitats autònomes per recordar que aquest producte incompleix la normativa perquè s'anuncia com un medicament, recalca els seus suposats beneficis per a la salut, però mai ha aportat estudis científics que ho verifiquin. L'associació de consumidors Facua ja va denunciar les polseres miraculoses per publicitat enganyosa, i també pel fet d'utilitzar famosos per fer-ne propaganda, un aspecte que prohibeix el decret sobre productes amb preteses finalitats sanitàries.

Actualitzat
Les anomenades "polseres miracle", una cinta de silicona amb un holograma, generen diversitat d'opinions: alguns asseguren que en noten els efectes i d'altres, en canvi, neguen qualsevol millora de la salut.

Els seus creadors asseguren que aquest producte millora la força, la resistència i la flexibilitat. Però la veritat és que mai ho han provat amb estudis científics. Per això, el Ministeri de Sanitat ha enviat una missiva a les comunitats autònomes recordant que aquestes polseres incompleixen la normativa, ja que no poden anunciar efectes beneficiosos per a la salut si abans no ho han demostrat científicament.

Malgrat aquests advertiments, el producte té èxit, tant que una de les marques més conegudes ha obert una botiga a Barcelona. N'han venut 30.000 en sis mesos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut