Kíev

El Parlament d'Ucraïna ratifica mantenir la flota russa al país enmig d'una batalla campal

Autèntica batalla campal al Parlament d'Ucraïna per l'acord de mantenir la presència de Rússia al país. Diversos opositors han llençat ous i pots de fum durant la sessió que ha ratificat l'ampliació 25 anys més la flota russa al port ucraïnès de Sevastopol. A canvi, Rússia concedirà a Ucraïna un descompte del 30% en la compra de gas natural rus, valorat en uns 40.000 milions de dòlars. Milers de partidaris i d'adversaris s'han concentrat a l'exterior de l'hemicicle.

Actualitzat
Al Parlament d'Ucraïna s'ha viscut una autèntica batalla campal durant la sessió que ha ratificat el polèmic acord amb Rússia perquè mantingui la flota del mar Negre al port ucraïnès de Sevastopol durant 25 anys més.

Diversos opositors han llençat ous contra el president del Parlament, Vladímir Litvin, que s'ha hagut de protegir amb un paraigua, i un pot de fum al mig de la sala, que ha obligat alguns diputats a abandonar l'hemicicle. Ous, fum... i també cops de puny entre diputats per un acord que, malgrat els incidents, ha tirat endavant.

El Parlament d'Ucraïna, per tant, ha acabat aprovant l'acord per 236 vots a favor. El text, firmat el 21 d'abril pels presidents rus, Dmitri Medvédev, i l'ucraïnès, Víktor Ianukóvitx, garanteix l'estada de la base naval russa en territori ucrainès fins al 2042, amb opció a una pròrroga de cinc anys més.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut