Barcelona

Educació suprimeix el Batxillerat en tretze instituts per manca d'alumnes

El Departament d'Educació torna a ser objecte de polèmica després de decidir suprimir el cicle de Batxillerat en tretze centres de tot Catalunya, la majoria de Barcelona, però també de Lleida, Reus, l'Hospitalet o Montcada i Reixac. Evidentment, la decisió no agrada als centres afectats, que només podran impartir ESO. Els sindicats denuncien que molts alumnes deixaran d'estudiar quan acabin la Secundària Obligatòria o bé que la supressió portarà a la massificació d'altres instituts.

Actualitzat
El Departament d'Ernest Maragall ha pres la decisió de suprimir el cicle de Batxillerat en tretze instituts, tal com dies enrere ja van denunciar els sindicats.

A Montcada i Reixac, a partir del curs que ve, els estudiants de l'Institut La Ribera ja no podran fer-hi el Batxillerat. El Departament d'Ensenyament els ha comunicat que el curs 2010-2011 en aquest centre només es farà ESO. Però això no agrada ni als alumnes, ni als pares ni a la direcció del centre, que ja han mostrat la seva disconformitat i han penjat pancartes a les aules en senyal de protesta.

A més d'aquest institut de Montcada i Reixac, l'eliminació del Batxillerat afecta dotze centres més.

Pel sindicat Comissions Obreres, els alumnes s'hauran de matricular en centres més massificats i es perdrà qualitat, cosa que el Departament d'Educació nega rotundament. A més, indiquen que contribuirà a l'abandó dels estudis quan acabin la Secundària Obligatòria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut