Barcelona

Els directors d'escola seran autoritat pública i tindran formació específica

Els directors dels centres escolars que depenen de la Generalitat tindran consideració d'autoritat pública, incentius econòmics, es podran formar per al càrrec i exerciran de cap de personal. Són les novetats incloses a l'esborrany decret sobre la direcció de centres, un dels que ha de desplegar la llei d'educació de Catalunya (LEC). Segons la Generalitat, l'objectiu del decret és enfortir la direcció de les escoles i dels instituts públics per millorar els resultats acadèmics dels alumnes.

Actualitzat
Els directors dels centres escolars públics tindran més poder i ampliaran les seves funcions. Per exemple, podran proposar plantilles, segons les necessitats del centre, però també hauran de retre comptes i passar un control d'avaluació. Si l'assoleixen, no només cobraran el complement que pertoqui pel càrrec de direcció, sinó que en podran consolidar un part -un 15% en acabar el primer mandat, un 35% després del segon, un 55% en acabar el tercer i un 75% després del quart.

Per garantir la preparació del personal, es potenciarà la formació dels docents que vulguin orientar-se cap a la direcció de centres. El Departament d'Educació preveu que les universitats ofereixin un "curs de formació inicial" en tasques de gestió d'escoles i instituts. La intenció és que hi hagi un planter de docents especialitzat en aquest ram que puguin assumir la direcció de centres nous o d'escoles i instituts per la gestió dels quals no es postuli ningú.

A més, qui ocupi la direcció tindrà consideració d'autoritat pública, és a dir, que gaudirà "de presumpció de veracitat", tal com ha explicat Francesc Colomer, secretari de Polítiques Educatives.

En general, els directors de centre confien que el nou decret els ajudarà a fer millor la seva feina, però no tots en comparteixen la filosofia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut