Madrid

El Banc d'Espanya amenaça d'intervenir les caixes que no es fusionin

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha fet una crida a la responsabilitat de les caixes que retarden els processos d'integració i dels governs autonòmics on s'ubiquen i ha advertit que poden intervenir les entitats que deixin de ser viables. Fernández Ordóñez ha reconegut que les caixes que estan en aquesta situació són una minoria i, tot i que ara són "encara viables, han de saber que quan deixin de ser-ho "el Banc d'Espanya disposa d'instruments per intervenir i posteriorment liquidar-les o vendre-les.

Actualitzat
El governador del Banc d'Espanya ha fet una crida a "la responsabilitat de les caixes i de les autonomies que perjudiquen la reestructuració del sistema financer espanyol perquè canviin la seva actitud immediatament, no només pel mal que es fan a si mateixes sinó perquè estenen la sospita sobre la solidesa de la resta d'institucions financeres."

En el cas que no ho facin, quan tinguin problemes de viabilitat seran intervingudes. Segons Fernández Ordóñez, aquesta intervenció suposa l'obertura d'expedient als consellers i a la resta dels òrgans de govern de les caixes d'estalvi i una reducció "molt més traumàtica" de l'ocupació i els serveis financers a la regió on està implantada.

Per al governador del Banc d'Espanya, la reestructuració financera i la reforma de les caixes d'estalvi són fonamentals per a l'economia espanyola, però també cal una reforma laboral que pari l'atur i adoptar mesures per complir el pla de consolidació fiscal.

També ha alertat que no s'ha de caure en l'error de pensar que la sortida de la crisi internacional resoldrà els problemes d'Espanya "sense necessitat de fer reformes", ja que en cas contrari hi haurà un llarg període de creixement "mediocre de l'ocupació" .
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut