Roma

Berlusconi convoca una manifestació en defensa del dret de vot i de suport al govern

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha convocat els seus seguidors a una manifestació dissabte que ve a Roma "en defensa del nostre dret de vot, del nostre dret a la privacitat i per reiterar el suport al govern", segons ha explicat Berlusconi en un vídeo penjat al web del partit. Aquesta és la resposta d'Il Cavaliere a la negativa que la seva formació es pugui presentar a les eleccions en dues regions per haver comès errors.

Actualitzat
El Poble de la Llibertat va quedar exclòs dels comicis de les eleccions de les regions del Laci i la Llombardia. A la primera, els responsables no van portar prou signatures i, a la segona, no van complir el termini per presentar les llistes. Berlusconi aleshores va fer un polèmic decret llei per assegurar-se la inscripció, però la justícia va ratificar l'exclusió.

Com que el primer ministre italià no va poder aconseguir el que volia a través de la seva influència política, ara vol intentar-ho a través del suport popular i, per això, ha convocat aquesta manifestació.

En una carta als joves del partit, Berlusconi acusa els magistrats i l'esquerra de voler influir en el vot. "Des que em vaig llançar a la política, abans de cada desafiament electoral, l'aliança entre l'esquerra i una part de la magistratura intervé a cada campanya electoral per influir en el vot dels ciutadans", afirma.

Aquesta manifestació està precedida d'una altra manifestació que va tenir lloc dissabte passat sota el lema "Sí a les regles, no als trucs!". Milers d'italians es van concentrar a la plaça del Poble de Roma per protestar contra els intents de Silvio Berlusconi de forçar que el seu partit estigués present a les llistes electorals a les eleccions regionals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut