Tarragona

Cau una banda dedicada a l'explotació sexual a Tarragona

La Policia Nacional ha desmantellat a Tarragona una banda dedicada al proxenetisme i a l'explotació sexual de dones, a les quals obligaven a prostituir-se i a qui sovint apallissaven. Entre els detinguts hi ha Miguel A., un ciutadà de nacionalitat espanyola que, segons sembla, al març de l'any passat va ordenar l'assassinat de Letícia Peres Mourão, una prostituta brasilera que havia treballat en un dels pisos del carrer Gasòmetre de Tarragona, que avui han estat escorcollats. La dona va ser assassinada a la ciutat brasilera de Guará després que va denunciar els proxenetes per haver-la obligat a treballar com una esclava.

Actualitzat
En total, han estat detingudes una trentena de persones, procedents sobretot de països de l'Europa de l'Est, i s'han practicat una dotzena d'escorcolls a pisos i locals, la majoria a la província de Tarragona, encara que també en altres punts de Catalunya, com a Vilanova i la Geltrú. A la capital tarragonina s'han fet vuit escorcolls, entre els quals destaquen els realitzats al número 53 del carrer Estanislau Figueres, al número 11 del carrer Governador González i al número 38 del carrer Gasòmetre.

Cap a les nou del matí, nombroses furgonetes de la Policia Nacional han irromput al carrer Gasòmetre -que ha estat tallat més de 20 minuts- i han escorcollat l'edifici. Quatre hores més tard n'han fet sortir un home detingut i sis noies, que es tapaven la cara amb jaquetes i tovalloles.

Pel que sembla, el detingut és el propietari de l'immoble que, fins fa uns mesos, també tenia el bar situat al baix de l'edifici, on les noies, la majoria de països de l'Europa de l'Est i de Llatinoamèrica, treballaven com a cambreres. També a Tortosa, la Policia Nacional hauria escorcollat un club.
Anar al contingut