Roma

La justícia italiana tomba el decret de Berlusconi per incloure un candidat del seu partit a les eleccions regionals

Els partits de l'oposició han sortit al carrer aquest dissabte per protestar per l'última maniobra política de Silvio Berlusconi, que, a través d'un decret llei, volia registrar la candidatura del seu partit a les eleccions regionals al Laci perquè no es va presentar dins el termini legal. Tot i això, les instàncies judicials han impedit finalment que Berlusconi se sortís amb la seva.

Actualitzat
El tribunal administratiu d'Itàlia ha denegat al primer ministre italià, Silvio Berlusconi, la seva petició de reincorporar a la llista un dels seus candidats per a les eleccions regionals ja que els documents es van lliurar a l'oficina electoral fora del termini establert.

El govern de Berlusconi va crear un decret d'urgència per assegurar-se que el candidat del seu partit seria admès però, després de diverses apel·lacions denegades per tribunals inferiors, el tribunal administratiu també l'ha rebutjat aquest dissabte.
 
Els dies 27 i 28 de març tindran lloc eleccions en 13 de les 20 regions italianes i seran una prova de foc per al govern de Silvio Berlusconi.

Manifestació multitudinària a Roma

Sota el lema "Sí a les regles, no als trucs!", unes 200.000 persones, segons els organitzadors de la protesta, s'han concentrat a la plaça del Poble de Roma aquest dissabte per protestar contra els intents de Silvio Berlusconi de forçar que el seu partit estigui present a les llistes electorals de Roma i Milà a les eleccions regionals.

Els manifestants denunciaven que Il Cavaliere s'havia tret de la màniga un nou "truc polític" per aconseguir arreglar l'embolic provocat després que l'encarregat d'entregar a Roma les llistes electorals del seu partit, El poble de la Llibertat, arribés fora de termini.

Falsa alarma de bomba a l'avió de Berlusconi

A banda d'aquesta mobilització, aquest dissabte Berlusconi ha estat notícia per una altra qüestió. L'avió oficial del primer ministre italià ha registrat una falsa alarma de bomba instants abans que Berlusconi es traslladés de Roma a Milà, segons ha informat la presidència del govern d'Itàlia. Després de la falsa alarma de bomba, Il Cavaliere ha volat a Milà amb un altre avió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut