País Basc

L'Ertzaintza deté dues persones més vinculades amb els etarres arrestats dimarts

L'Ertzaintza ha detingut a la localitat biscaïna d'Ondarroa dues persones més, que podrien ser Urtza Alkorta Arrizabalaga i Zumbeltz Bedialauneta Ibaibarriaga. Tots dos són veïns de l'esmentada localitat i la Policia Autònoma Basca estudia ara la seva implicació amb els cinc arrestats la matinada de dimarts. L'operació policial desenvolupada per l'Ertzaintza va permetre la desarticulació d'un grup de "legals" d'ETA, que tenia una important quantitat de material per a la fabricació d'artefactes explosius, presumiblement bombes adhesives, a més de dues armes de foc i gran quantitat de munició.

Actualitzat
Aquestes dues noves detencions s'uneixen a les d'Ibon Iparragirre Burgoa, de 36 anys, Asier Badiola Lasarte, de 29 anys, Xeber Uribe Beitia, de 32 anys, Javier Zubizarreta Lejarbi, de 40 anys, i Jon Iñaki Esnaola Alba, de 34 anys, que van ser enxampats dimarts a les localitats d'Ondarroa a Biscaia, Deba i Mutriku a Guipúscoa.

Formaven un comando de "legals" -membres no fitxats de la banda- que prestava suport a un comando de més envergadura per a la comissió d'atemptats. A més, se'ls relaciona amb l'atemptat a la comissaria de la Policia Autònoma Basca d'Ondarroa el 2008 en què van resultar ferits diversos agents, un atac a les obres de construcció del TAV i la voladura d'un repetidor a Azpeitia.

En els registres que se'ls van practicar després de les seves detencions també se'ls van confiscar nombroses substàncies estupefaents així com bàscules per pesar la droga.

Anar al contingut