Barcelona

El PSC vol citar Saura i Baltasar a la comissió per l'incendi d'Horta de Sant Joan

CiU, PPC i C's han formalitzat al Parlament la petició conjunta perquè es creï una comissió d'investigació de l'incendi d'Horta de Sant Joan, on l'any passat van morir cinc bombers. Els tres grups han demanat al govern que no posi traves a la investigació en una comissió que presidirà el diputat socialista Higini Clotas. Precisament, el PSC ha demanat que no es vagi al Parlament "amb les conclusions sota el braç" i ha avançat que el seu grup vol que els primers a comparèixer a la comissió siguin els consellers d'Interior, Joan Saura, i de Medi Ambient, Francesc Baltasar. Des d'ICV-EUiA, per la seva part, han acusat l'oposició de fer un "ús partidista" dels fets.

Actualitzat
El diputat socialista David Pérez ha explicat que el seu grup pren com a referència la investigació per l'enfonsament del Carmel, en què les causes "es van esbrinar d'una forma seriosa" i ha demanat que els grups hi vagin a escoltar i no pas amb conclusions prèvies. Pérez ha reclamat que ningú tingui una actitud morbosa davant dels fets i ha avançat que el seu grup vol que la comissió s'obri amb les intervencions dels consellers Saura i Baltasar.

La portaveu d'ICV-EUIA, Dolors Camats, ha acusat CiU de voler "aprofitar la mort dels cinc bombers amb finalitats partidistes". Camats ha considerat que la comissió servirà "exclusivament per allargar un espectacle" i el "circ" al voltant de la qüestió. Camats ha demanat "rigor" a l'hora de demanar compareixences.

Tant el PSC com ICV-EUiA s'han compromès a no obstaculitzar la investigació, tal com els han demanat CiU, PPC i C's. El portaveu de CiU, Oriol Pujol, ha dit que espera la "màxima col·laboració" del govern i ha negat que la federació actuï amb partidisme. En aquest sentit, ha subratllat que han esperat 6 mesos des que van passar els fets. La popular Dolors Montserrat no ha descartat demanar la compareixença de José Montilla i ha exigit "transparència i que s'assumeixin responsabilitats". Per part de C's, Albert Rivera ha dit que la comissió és "no només un dret, sinó també una obligació".

Anar al contingut