Port-au-Prince

Haití torna a tremolar amb un fort sisme de 6,1 graus a l'escala de Richter

Les rèpliques al terratrèmol de dimarts passat han estat constants durant tota la setmana, però cap ha tingut la intensitat del moviment sísmic d'aquest migdia, que ha assolit els 6,1 graus a l'escala oberta de Richter. El terratrèmol d'avui ha tingut l'epicentre al sud d'Haití, però també s'ha notat a Port-au-Prince, la capital, on alguns edificis afectats per l'anterior sisme s'han acabat d'enfonsar. De moment, no hi ha constància de víctimes ni de danys importants, però està clar que plou sobre mullat i la rèplica arriba enmig d'un escenari ja caòtic.

Actualitzat
Segons l'Institut Geològic dels Estats Units, la rèplica s'ha produït a les 6.03, hora local (12.03, hora catalana), i l'epicentre s'ha localitzat a 9,9 quilòmetres de profunditat i a 42 quilòmetres al nord-oest de Jacmel, una de les localitats més afectades pel terratrèmol de 7,3 graus de fa vuit dies, situada 60 quilòmetres al nord-oest de la capital, Port-au-Prince.

Quatre persones rescatades amb vida

Mentrestant, en les últimes 24 hores, els equips han aconseguit rescatar d'entre la runa quatre persones amb vida, de manera que s'eleva a 121 el nombre de supervivents que s'han pogut treure d'entre les restes dels edificis, segons les Nacions Unides. Els últims quatre supervivents són un nadó de 22 dies, un nen de 3 anys i dues dones de 25 i 61 anys.

A la zona encara hi ha 36 equips que intenten localitzar supervivents. Tot i això, els efectius nord-americans consideren que aquesta feina està gairebé completada, perquè una setmana després de la catàstrofe hi ha poques esperances de trobar més persones vives sota la runa.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut