Arrecife

Aminatu Haidar ingressa en un hospital d'Arrecife però manté la vaga de fam

L'activista saharaui Aminatu Haidar ha ingressat aquest dijous de matinada a l'UCI de l'hospital d'Arrecife, a Lanzarote, a petició pròpia, després d'haver tingut nàusees i dolors abdominals. El portaveu de la plataforma que li dóna suport ja va explicar dimecres que Haidar començava a tenir problemes per ingerir líquids. L'activista es troba estable i els metges només li subministren calmants. Malgrat l'hospitalització, la seva advocada assegura que manté la vaga de fam que va començar fa 32 dies. Haidar decidirà ara si continua al centre sanitari o torna a l'aeroport.

Actualitzat
L'activista saharaui Aminatu Haidar està ingressada a l'UCI de l'Hospital General d'Arrecife. Una ambulància l'ha traslladada de l'aeroport de Lanzarote al centre mèdic, a petició pròpia, després de 32 dies de vaga de fam.

El deteriorament físic de Haidar s'ha fet evident en les últimes hores. Ahir ja va començar a tenir dificultats per ingerir l'única cosa que consumeix, aigua amb sucre. La lletrada de Haidar ha explicat que l'activista ha arribat a l'hospital "conscient i plenament lúcida" i que els metges només li donen analgèsics per als dolors.

Segons la seva advocada, Haidar pensa seguir la seva protesta contra el Marroc per haver-la expulsat del Sàhara Occidental i avui decidirà si es queda a l'hospital o torna a l'aeroport de Lanzarote. D'aquesta manera, la independentista saharaui superarà els 32 dies sense menjar de la seva primera vaga de fam, l'any 2005.

El Parlament Europeu retira la resolució

El Parlament Europeu ha suspès el debat i la votació del text sobre l'activista saharaui que havia d'aprovar en ple d'aquest dijous. Socialistes i populars han retirat la moció davant la possibilitat que el cas es resolgui les pròximes hores. 

El text exigia al Marroc que permetés el retorn immediat de l'activista al Sàhara Occidental i considerava l'expulsió d'Aminatu Haidar una "violació flagrant del dret internacional del Marroc".

La resolució tenia el suport dels sis grups principals de l'Eurocambra i ha estat impulsada pel Grup Liberal. El Partit Popular Europeu hi havia presentat dues esmenes per demanar una crítica a la gestió de la crisi que ha fet el govern espanyol.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut