Barcelona

Almenys 25 detinguts en l'escorcoll de 80 empreses en una operació contra una xarxa de frau fiscal

Els Mossos d'Esquadra han detingut almenys 25 persones i han escorcollat unes 80 empreses de Barcelona i l'àrea metropolitana, en el marc d'una operació contra una important xarxa dedicada al frau fiscal mitjançant la realització de factures falses. L'operació, que s'està portant a terme de forma coordinada amb l'Agència Tributària, ha comportat escorcolls i inspeccions en empreses i algun domicili particular de Barcelona, Castelldefels, Sant Boi de Llobregat i Premià de Dalt.

Actualitzat
La investigació, que està sota secret de sumari i es manté oberta, s'ha iniciat a primera hora d'aquest matí i pretén desarticular una xarxa d'empreses que presumptament hauria muntat un sistema per defraudar el fisc, tant en el pagament d'impostos directes com indirectes.

La xarxa estaria integrada per múltiples societats que globalment sumarien un nivell elevat de facturació. En els escorcolls, la policia catalana ha confiscat molta documentació i material informàtic, que serà analitzat les pròximes hores. El sistema pel qual les empreses aconseguien defraudar el fisc es basava fonamentalment en la presentació de factures falses a l'Agència Tributària.

Un dels escorcolls policials s'ha dut a terme a la seu d'una empresa situada al número 375 del carrer del Consell de Cent de Barcelona, d'on els Mossos d'Esquadra han sortit amb dues grans bosses amb documentació.


Anar al contingut