Santa Coloma de Gramenet

Núria Parlón serà l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet en substitució de Muñoz

La novena tinent d'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, serà la nova alcaldessa del municipi, en substitució de Bartomeu Muñoz, en presó preventiva pel "cas Pretòria". El grup municipal socialista ha confirmat aquest dijous a la tarda l'elecció de Parlón, que serà nomenada oficialment en un ple la setmana que ve. La regidora, que té 35 anys, ha promès "tornar la dignitat" a la ciutat i ha explicat que ho farà governant "amb transparència, amb rigor i en equip". Els socialistes colomencs han defensat la independència a l'hora d'escollir el successor de Muñoz, tot i que fonts socialistes ja havien confirmat abans de l'anunci que la candidata comptava amb l'aval del president José Montilla.

Actualitzat
La tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, és l'escollida per substituir Bartomeu Muñoz. Té 35 anys, és nascuda al municipi i és membre de la comissió executiva del PSC. Ha comparegut al consistori acompanyada de l'alcalde accidental, Joan Carles Mas, i del regidor i president de la Diputació Antoni Fogué, un altre dels noms que han sonat per rellevar Muñoz.

La futura alcaldessa ha afirmat que ha acceptat la tasca "amb la complicitat i unanimitat dels membres del grup municipal socialista" i amb "un gran orgull i satisfacció de poder estar al capdavant del projecte". Parlón ha dit que treballarà "des del rigor, la transparència i el diàleg per recuperar la dignitat" de la ciutat.

Considerada un valor nou al PSC, Parlón va començar a treballar a l'ajuntament de Santa Coloma l'any 2002 com a funcionària, i actualment s'ocupa de la ponència de ciutadania i de coordinar l'àrea d'atenció a les persones.

Per la seva part, Antoni Fogué ha assegurat que el nom del relleu de Muñoz s'ha decidit des del municipi, encara que ha admès "contactes permanents" amb la direcció del PSC. En aquest sentit, el president de la Generalitat, José Montilla, va afirmar dimecres que ja sabia qui ocuparia l'alcaldia, però no va voler revelar-ne el nom.

El nomenament oficial de Núria Parlón serà en un ple la setmana que ve, dimarts o dimecres. La data es decidirà aquest divendres en la junta de portaveus de l'Ajuntament de Santa Coloma.
Anar al contingut