Andorra

Recuperen el cos del quart i últim operari enterrat al túnel dels Dos Valires

Els equips de rescat ja han pogut recuperar els cossos dels quatre treballadors portuguesos morts dissabte per l'ensorrament del túnel dels Dos Valires, a Andorra. La dificultat de les feines de desenrunament ha obligat a fer servir de nou la grua de grans dimensions arribada des de Catalunya. S'ha hagut de treballar amb molt de compte per evitar moure la massa de 100 metres quadrats de ferralla que mantenia atrapats els cossos i perquè no hi hagués un altre esfondrament. Mentrestant, els familiars dels sis ferits han demanat a l'ambaixador de Portugal que agilitzi els tràmits perquè puguin tornar a casa com més aviat millor.

Actualitzat
Els equips de rescat han aconseguit recuperar aquest dimarts tots els cossos de les víctimes de l'esfondrament del túnel dels Dos Valires. Les tasques de retirada de la runa han continuat durant tot el dia. El més complicat ha estat treure la ferralla que hi havia a la part superior de l'estructura ensorrada i assegurar la feina dels bombers.

Aquest dilluns, dos dels cinc treballadors ferits ingressats a l'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell van ser traslladats a la Vall d'Hebron. Mentrestant, els familiars dels hospitalitzats han demanat a l'ambaixador de Portugal que agilitzi els tràmits perquè puguin tornar a casa com més aviat millor.

Previsions per dimecres

Segons està previst, aquest dimecres es presentarà l'informe tècnic fet per l'empresa constructora del túnel al govern andorrà per determinar les causes del sinistre. També dimecres, el govern andorrà decretarà dos dies de dol pels cinc operaris portuguesos morts.

Tasques complexes


Les tasques s'han endarrerit perquè dilluns els problemes tècnics van obligar a interrompre unes quantes hores la feina. Des del govern andorrà han desmentit, però, que hi hagi hagut problemes amb la bomba hidràulica de gran tonatge que s'està fent servir, cedida pel govern espanyol, i han dit que la causa del retard ha estat que s'havia d'estabilitzar l'estructura metàl·lica de l'obra.

L'esfondrament del túnel, dissabte, va provocar en total cinc morts, tots de nacionalitat portuguesa, igual que els sis ferits.
Anar al contingut